nieuws

illustratie uit boek 1Proost! Een speciaal jaar, de 12e vertaling van Koning & Koning rolt van de pers, de Koningen zijn 20 jaar getrouwd. Het boek en het verhaal is onderdeel van de documentaire John & John die het eind van het jaar zal verschijnen.

In 2020 en 2021 vieren we feest! Hier lees je meer

omslagen chineesTwee nieuwe vertalingen in Taiwan, zowel Koning & Koning als King & King & Family zijn in het Chinees verschenen en liggen nu in Taiwan in de schappen.

rey yrey ballet

Ook deze zomer is Rey y Rey, niet alleen als boek te lezen maar wederom als Ballet te aanschouwen! The National Dance Company van Mexico bracht het sprookje in de zomer van 2018 voor het eerst als ballet in Cenart, het Mexicaans centrum voor cultuur. De premiere was in Mexico-stad en de makers van het boek waren er bij!

Rey y Rey in Buenos Aires
Alle Argentijnse kinderen kijken Rey y rey – Canal Pakapaka, kijk je mee?
Een mooie combinatie van theater en animaties van het boek, complimenten voor de makers!

ronde foto baby ridderHet prentenboek ‘Lance & Lot zoeken zich rot! is met aandacht voorgelezen tijdens de jeugdboekenmaand. Ridder Lance & Ridder Lot zijn heel gelukkig samen. Toch ontbreekt er iets in hun veel te grote kasteel. Maar wat of wie…? 

In dit grappige boek gaan twee ridders op zoek naar een kindje.

omslag japan 2 kk* Drie herdrukken deze zomer! Zowel van de japanse, de duitse als de nederlandse editie is een herdruk verschenen.  Daarnaast is er een hongaarse vertaling in de maak. Populaire jongens hoor, die Koning & Koning!

 

König & König* De Duitse theatervoorstelling is voor 2015 al 30 keer geboekt. De schoolvoorstelling Happily Ever After van het Action Transport Theatre stond eind 2015 weer op de planken.

kroonprins in theater* Koning & Koning waren in de kinderboekenweek 2014 weer even terug in hun ‘geboorteplaats’ Groningen. Studio de bakkerij speelde op uitnodiging van stichting LGBT Groningen, de vrolijke en grappige theatervoorstelling Koning & Koning.  Een groot succes! Na afloop van de voorstelling was er een nagesprek voor de volwassenen en een workshop voor de kinderen.

Rey y Rey in Buenos Aires
* Rey y Rey in Argentinië.  Nina en Guaira kwamen de Spaanse vertaling van Koning & Koning vorige maand tegen in het PROA museum in Buenos Aires. Het staat daar op de boekenplank van het museum. Rey y Rey is wereldwijd verkrijgbaar.

Prins* Koning & Koning waren te gast op Roze Zaterdag, 29 juni te Utrecht, lancering www.koningenkoning.nl.

praag* In mei 2013 is de Tsjechische versie van Koning & Koning verschenen bij uitgeverij Meander. De makers van het boek waren te gast bij de presentatie van het boek tijdens Book World Praha. Lees hier het reisverslag.