Nieuws

contactKoning & Koning is vertaald als iepenloftspul (openluchtvoorstelling) Kening & Kening, onder regie van Theo Smedes. Voor meer info: iepenloftspul

Speeldata: 23,24,25,26,30,31 mei en 1 juni 2024
 

Jeugdtheater Hofplein speelt de voorstelling Koning & Koning voor groep 1/2 van het primair onderwijs. 

Meer informatie: http://jeugdtheaterhofplein.nl/primair-onderwijs/

 

Koning & Koning is vertaald in Zand. Het verhaal is onderdeel van het Zandsculpturenfestival Kaisern &  Köningen, te bewonderen tot 7 november 2021 in Ahlbeck, Duitsland

 
 

illustratie uit boek 2Winactie auteursbezoek

In aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil” en in het kader van Roze Zaterdag “Kunnen zijn wie je bent” is er een winactie.

 Stern Nijland & Linda de Haan komen vertellen over hun boek en hun vak, kinderboeken maken. Er komt gesprek tot stand, over kunnen zijn wie je bent, aansluitend een creatieve workshop.

Wil jij les van echte kinderboekenmakers? 

Of wil je als docent aandacht besteden aan kinderboeken en diversiteit en kans maken op het winnen van een creatieve workshop?

Maak dan (met je klas) een mooie kaart voor de koningen uit het prentenboek. Lever die kaart tussen 21 september en 12 oktober 2021 in bij de Afûk-winkel of kinderboekwinkel de Toverlantaarn in Leeuwarden. (Niet vergeten, vermeld je naam, klas + school + contactgegevens).
Onder de mooiste binnen gekomen inzendingen verloten we het te winnen schoolbezoek. Op 16 oktober maken we de winnaar bekend. >>Infostand van Friesland kleurt,  (bij de Neushoorn, Leeuwarden)

  * De Duitse midi editie heeft alweer een  5e druk!

De auteurs zijn deze zomer online te gast op het  Familienfest “Alle meine Farben”, in het kader von de Bonn Pride Week.

Naast een clip waarin de auteurs te midden van een schoolklas het boek in het Duits en Nederlands voorlezen, is er ook een filmpje in de maak van een koninklijke verwerkingsopdracht voor thuis.   #AlleMeineFarben   #AMF

* Proost! Een speciaal jaar, de 12e vertaling van Koning & Koning rolt van de pers, de Koningen zijn 20 jaar getrouwd. Het boek en het verhaal is onderdeel van de documentaire John & John.

In 2020 en 2021 vieren we feest! Hier lees je meer


omslagen chinees

* Twee nieuwe vertalingen in Taiwan, zowel Koning & Koning als King & King & Family zijn in het Chinees verschenen en liggen nu in Taiwan in de schappen. 

In de zomer van 2021 is er K&K  theatervoorstelling in het Flips Flops theater 

rey yrey ballet

* Ook deze zomer is Rey y Rey, niet alleen als boek te lezen maar wederom als Ballet te aanschouwen! The National Dance Company van Mexico bracht het sprookje in de zomer van 2018 voor het eerst als ballet in Cenart, het Mexicaans centrum voor cultuur. De premiere was in Mexico-stad en de makers van het boek waren er bij!

Rey y Rey in Buenos Aires* Alle Argentijnse kinderen kijken Rey y rey – Canal Pakapaka, kijk je mee?
Een mooie combinatie van theater en animaties van het boek, complimenten voor de makers!


ronde foto baby ridder* Het prentenboek ‘Lance & Lot zoeken zich rot! is met aandacht voorgelezen tijdens de jeugdboekenmaand. Ridder Lance & Ridder Lot zijn heel gelukkig samen. Toch ontbreekt er iets in hun veel te grote kasteel. Maar wat of wie…? 

In dit grappige boek gaan twee ridders op zoek naar een kindje.


omslag japan 2 kk* Drie herdrukken deze zomer! Zowel van de japanse, de duitse als de nederlandse editie is een herdruk verschenen.  Daarnaast is er een hongaarse vertaling in de maak. Populaire jongens hoor, die Koning & Koning!


König & König* De Duitse theatervoorstelling is voor 2015 al 30 keer geboekt. De schoolvoorstelling Happily Ever After van het Action Transport Theatre stond eind 2015 weer op de planken.


kroonprins in theater* Koning & Koning waren in de kinderboekenweek 2014 weer even terug in hun ‘geboorteplaats’ Groningen. Studio de bakkerij speelde op uitnodiging van stichting LGBT Groningen, de vrolijke en grappige theatervoorstelling Koning & Koning.  Een groot succes! Na afloop van de voorstelling was er een nagesprek voor de volwassenen en een workshop voor de kinderen.


Rey y Rey in Buenos Aires
* Rey y Rey in Argentinië.  Nina en Guaira kwamen de Spaanse vertaling van Koning & Koning vorige maand tegen in het PROA museum in Buenos Aires. Het staat daar op de boekenplank van het museum. Rey y Rey is wereldwijd verkrijgbaar.


Prins* Koning & Koning waren te gast op Roze Zaterdag, 29 juni te Utrecht, lancering www.koningenkoning.nl.praag* In mei 2013 is de Tsjechische versie van Koning & Koning verschenen bij uitgeverij Meander. De makers van het boek waren te gast bij de presentatie van het boek tijdens Book World Praha. Lees hier het reisverslag.