Koning & Koning 2020

In 2020 is het 20 jaar geleden dat de eerste druk van Koning & Koning verscheen. Het debuut prentenboek van Stern Nijland & Linda de Haan, samen met de Nederlandse editie verscheen het sprookje Koning & Koning tegelijkertijd in het Fries, Duits en Deens.

De koningen uit het prentenboek leven nog steeds lang & gelukkig en vieren dit jaar hun Porseleinen bruiloft. Dat willen wij als makers niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat we in 20/21 speciale aandacht aan het prentenboek besteden, dit doen we graag in Friesland omdat Leeuwarden in 2021 de Roze hoofdstad van Nederland is.

Een bijzonder jaar met een nieuwe Italiaanse vertaling, de 12e vertaling! De Friese en een Nederlandse herdruk, werden op 14 februari gepresenteerd bij de Afûk in Leeuwarden. Commissaris van de Koning A. Brok nam een verteltas met deze 2 edities in ontvangst.

In 2020 gaan Stern & Linda voorlezen en over het boek vertellen op lagere scholen, Pabo’s en in bibliotheken. Deze schoolbezoeken kunnen geboekt worden via De schrijverscentrale.

Kinderen kunnen een schoolbezoek winnen voor hun eigen klas! Hoe? Kijk hieronder, (voor 1 oktober 2020 inleveren) bij de Afûk (Boterhoek 3, Leeuwarden) of bij Tûmba (Eewal 65, Leeuwarden) Een foto opsturen naar info@koningenkoning.nl mag ook.

Het verhaal gaat ook naar de ouderen in zorglocaties en dan samen met de workshop van het Aanschuiftheater van Dorthee Mokkum en Linda de Haan.

Het VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. De Stichting Koning & Koning 2020 heeft ook een donatie ontvangen, zodat wij onze plannen voor 2020 kunnen realiseren, hier zijn we ontzettend blij mee! Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’. Een motto wat zeker in 2020 heel goed bij Koning & Koning past.